בירות מהעולם
אגנברגר

אגנברגר

יבוא והפצה: הכרם

המבשלה, הממוקמת בטירת אגנברג, הוקמה בשנת ‭.1681‬ תחילה היא סיפקה את צורכיהם האישיים של אנשי הטירה, ולימים הפכה למסחרית. בשנת 1803 רכשה את הטירה משפחה המפעילה את המבשלה עד היום. המשפחה גרה בטירה וכל בניה עובדים במבשלה.

סמיקלאוס – בריק

הבירה בילתה במשך חודש בחבית עץ אלון אשר שימשה ליישון שרדונה. בכל שנה נבחרת חבית אחרת לגירסת הבריק/ 14% אלכוהול.

סמיקלאוס – הלס

גרסה שבבסיסה בירת HELLES גרמנית, לתתים בהירים אשר בתהליך התסיסה מייצרים גוון ארומתי ייחודי. 14% אלכוהול.

אגנברגר – אורבוק 23

מתיישנת כתשעה חודשים ומכונה "הקוניאק של הבירות", שם המרמז על מורכבותה ואיכותה. צבעה זהוב-ענברי, בעלת ניחוח לתת ופירות בשלים וגוף המציג איזון בין מתקתקות למרירות כשותית עדינה. המספר 23 על-גבי התווית מציין את צפיפות הסוכר הגבוהה והחריגה בתירוש הבירה, לפני התסיסה. 9.6% אלכוהול.

אגנברגר – סמיקלאוס

זוהי בירת הלאגר החזקה בעולם המיוצרת בכל שנה ביום אחד בלבד (6 בדצמבר) ועל כן מיובאת לארץ במהדורה עונתית ומוגבלת. הבירה מומלצת ליישון, לכן שנת הייצור מצוינת על גבי התווית. טעמה מתוק מאוד, מזכירה שוקולד, טופי, קרמל ופירות. נחשבת לבירת קינוח וגם מי שאינו חובב בירה יכול ליהנות ממנו כדז'יסטיף לארוחה טובה.  14% אלכוהול.