בירות מהעולם
שלנקרלה

שלנקרלה

יבוא והפצה: פרוטרי

מבשלה קטנה בעיר במברג בגרמניה. בירת שלנקרלה מתיישנת במערות ומנהרות חצובות על ידי אדם, ממש מתחת למבשלה ובית הבירה. את מערכת המנהרות – שאפיינה רבות ממבשלות במברג בעבר – חצבו ובנו לפני למעלה מ-700 שנה, על מנת שיהיה מקום שבו תשמר הבירה קרירה גם בקיץ.

שלנקרלה – אורבוק

בעלת ריכוז גבוה יותר של גרעיני לתת מעושנים (באמצעות עצי בוק) משאר בירות המבשלה וכן מתיישנת לזמן ארוך יותר במרתפי המבשלה (הקיימים עוד מהמאה ה-14). מאופיינת בטעם מיוחד של עישון חזק המאוזן במתיקות.  6.5%  אלכוהול.

שלנקרלה – לאגר

בירה לאגר המאוחסנת במרתפי המבשלה ומבושלת במכלי הבישול של הבירה המעושנת הקלאסית כך שיש אזכור לעישון בבירת הלאגר. 4.3% אלכוהול.

שלנקרלה – חיטה

בירת חיטה אייל (לא מסוננת) בווארית עם עישון קל. הבירה מבושלת מגרעיני לתת שעורה מעושנים וחיטה לא מעושנים כך שנוצרת ארומת עישון קלה. 5.2% אלכוהול.

שלנקרלה – מרזן

הלתת עובר תהליך של עישון מעל בולי עץ אשור הגורם לבירה להיות מאוד מעושנת. בסיס הבירה הוא סגנון המארצן - לאגר גרמני כהה. לאחר התיישנות במכלים הגדולים, היא מועברת לחביות עץ אלום שהתיישנו בהן קוניאק, ומהן היא נמזגת במקום. 5.1% אלכוהול