בירות מהעולם
ריגלה

ריגלה

יבוא והפצה: פרוטרי

אחת מהמבשלות העתיקות בעולם, משלהי המאה ה-14. המבשלה מוכרת בשימת דגש על בישול כאומנות ובתשוקה רבה וידועה בקפדנות ואיכות גבוהה מאוד. המבשלה בבעלות פרטית של המשפחה וכבר עברה 5 דורות.

בשנים האחרונות השיקה קו בירות שהן תוצר של שיתוף פעולה בין הברו-מאסטר שלה פרנק מולר, לבין סבסטיאן פרילר-ריגלה – סומלייה בירה מוערך ועטור פרסים

ריגלה – אמאריס 50

בירה כשותית ומרירה – פילזנר עם 50 יחידות מרירות (IBU) שמגיעות משילוב של ארבעה זני כשות מקומיים: הרסברוקר, פרל, אופאל וטטנאנג. היא צפויה להיות אפריטיפית וקלילה, עם ארומה פרחונית ומרירות מורגשת אך לא אגרסיבית. מגיעה בבקבוקים של 660 מ"ל. 5% אלכוהול.

ריגלה – נוקטוס 100

בירה כהה בסגנון אימפריאל סטאוט עשיר וסמיך. הספרה 100 מרמזת לצבע השחור שלו בסקאלת הצבעים של בירה. מיוצרת עם שמרי אייל איריים. מגיעה בבקבוקים של 660 מ"ל. 10% אלכוהול.

ריגלה – דולסיס 12

הבלגית שבחבורה, ואחת המסקרנות. בירה זהובה שמכילה קצת חיטה ושיבולת שועל במתכון, וגם דבש שמצטרף לסוכר בלגי (Candi Sugar) יחד עם שאר הלתתים הם יוצרים בירה עוצמתית עם 11% אלכוהול. הבירה מתיישנת 12 חודשים במבשלה על שמרים טראפיסטים אותנטים מעניקים לה מורכבות וסיומת ארוכה. מגיעה בבקבוקים של 660 מ"ל.

ריגלה – סימקו 3

בירה שנעה על קו התפר הדק בין אמריקן פייל אייל (APA) לאינדיה פייל אייל (IPA), מכילה שלושה זני כשות – האלרטאו ופרל הגרמנים הפרחוניים והמעודנים, וסימקו האמריקאי הפירותי והמובהק. מגיעה בבקבוק 660 מ"ל. 5% אלכוהול.

ריגלה – אתור 20

בירה בסגנון דופלבוק, כהה. המספרים בשמות מרמזים לצפיפות הסוכר בתירוש לפני התסיסה במדד הפלאטו. מגיעה בבקבוקים של 660 מ"ל. 7.5% אלכוהול.

ריגלה – אוגוסטוס 8

בירת חיטה חזקה בסגנון וייצן-בוק, עם ארומה של פירות בשלים ובננות מקורמלות וטעמים מאלטים מתקתקים ועשירים. קרויה על שם הקיסר אוגוסטוס שהקים את העיר בה ממוקמת המבשלה (אוגסבורג), והספרה שבשם מרמזת לאחוז האלכוהול שבבירה. מגיעה בבקבוק 660 מ"ל. 8% אלכוהול.