בירות מהעולם◂ קסטיל
קסטיל
יבוא והפצה: רדקס
B.P.A - Belgian Pale Ale -אייל בלגי זהוב , עשיר בניחוחות וטעמים מדהימים. מעושר בכשות, מה שנותן לו מרירות מושלמת. 6.5% אלכוהול.
צבע כהה עמוק. ראש קצף לבן שחרחר. הבסיס ליצור בירה זו הינו אחותה הבוגרת "קסטיל דונקר" העשירה בטעמים וארומה אשר התבגרה בחביות עץ אלון למשך חודשים ארוכים. בירת הקווה (Cuvee) היוקרתית ממגוון סוגי בירות "קסטיל". הושקה לראשונה בפברואר 2010 . ניתן להגישה כפתיח לארוחה, בליווי בשר או כבירת קינוח. טמפרטורת הגשה: 12° . 11% אלכוהול.
בירת אייל חזקה יחסית בגוון בלונדיני, פירותית ונעימה. מיוצרת בתסיסה עילית ועוברת תהליך תסיסה נוסף הממשיך בתוך הבקבוק. לא מפוסטרת. בלונד הוא סגנון בירה שמקורו במנזרים. המקבילה שלו בעולם ה"חילוני" היא אייל בלגי בהיר. 7% אלכוהול.
בירת אייל חזקה בגוון אדום עמוק, פירותית מאוד ומתוקה. מבוססת על הבירה הכהה של המבשלה (קסטיל ברון) אליה מוסיפים דובדבנים חמוצים לתקופת תסיסה מינימלית של חצי שנה. בניגוד לרוב בירות הפירות הבלגיות המבוססות על למביק, בירה זאת מבוססת על בירה רגילה אליה מוסיפים פירות. 8% אלכוהול.
בירת אייל חזקה מאוד בגוון חום כהה, פירותית ומתוקה. מיוצרת בתסיסה עילית ועוברת תהליך תסיסה נוסף הממשיך בתוך הבקבוק. לא מפוסטרת. ברון (חום בפלמית) הוא סגנון בירה שמקורו במנזרים. המקבילה שלו בעולם ה"חילוני" היא אייל בלגי כהה. 11% אלכוהול.
בירת אייל חזקה מאוד בצבע זהוב עמוק, פירותית ומתובלת. עוברת תסיסה נוספת בתוך הבקבוק. לא מפוסטרת. "טריפל" מציין שלב בסגנונות בירה במנזרים בלגיים (סינגל, דאבל, טריפל, קוואדרופל). המונחים מתייחסים לכמות חומר הגלם בבירה - ככל שיש יותר, הבירה חזקה יותר באלכוהול. 11% אלכוהול.