בירות מהעולם
סמואל אדמס

סמואל אדמס

יבוא והפצה: טמפו

ספר מתכוני בירה עתיק מהמאה ה-19 נמצא במקרה בשנת 1984 בעליית הגג של אביו של ג'ים קוך. היה זה ספר המתכונים של סבי סבו. ג'ים החייה את המתכון במטבח ביתו עוד באותה שנה והחל להציעה לבארים בבוסטון. הבירה זכתה להצלחה מיידית והפכה למבשרת מהפיכת בירות הבוטיק (craft beers) בארה"ב. הבירה עשויה בשיטות מסורתיות ואיטיות, עשויה מלתת שעורה איכותית ומתובלת בשני סוגי כשות בווארית אצילית שג'ים קוך, מייסד סמואל אדמס, בוחר בעצמו בכל סתיו.

סמואל אדמס היא בירת בוטיק אמריקאית מבוסטון ואחת הבירות המובילות ביצירת קטגוריית בירות הבוטיק (craft-beer) בארצות הברית. הבירה זוכה להצלחה כבירה בבארים של בוסטון וכן בחוף המזרחי של ארצות הברית ובארצות הברית כולה.

סמואל אדמס זמינה בישראל מאז 2005 בבקבוקים ובחביות, והיא בירת הבוטיק הראשונה שנמכרה בישראל. מאז, סמואל אדמס זוכה להערכה רבה בקרב חובבי הבירה, המבקרים ובעלי בארים רבים.

סמואל אדמס לקחה תחת חסותה את מבשלי הבירה הביתיים, והיא מקיימת את תחרות מבשלי הבירה הבייתיים Samuel-Adams LongShot, המתקיימת בישראל בשיתוף עם מועדון הבירה הישראלי החל מ- 2007.

סמואל אדמס – האני פורטר

בירת אייל מסוג פורטר עשירה מאוד בנוכחות ובטעמים, ועם זאת בעלת מרקם חלק וסיומת נעימה. מכילה מגוון של חמישה סוגי לתתים, דבש שחת סקוטי משובח ופרחוני וזני כשות אנגליים איכותיים. 5.4% אלכוהול.

סמואל אדמס – IPA לטיטוד 48

בירת IPA ייחודית המכילה תערובת של 5 סוגי כשות שונים הגדלים ב"רצועת הכשות" - בקרבת קו רוחב 48, בחצי הכדור הצפוני. הבירה מאופיינת באופי כשותי במיוחד וחזק למדי של פירות הדר, אורן ופרחים. הארומה הכשותית המרירה מאוזנת על ידי תערובת דגנים המעניקים לבירה גוף מלא ומורכב עם מתיקות קלה. 6% אלכוהול.

סמואל אדמס – דאבל בוק

זו בירת הלאגר החזקה ביותר שסמואל אדמס והיא בעלת טעם מאלטי מובהק, עם רמיזות לטעמי תפוח עץ ירוק וקרמל. צבעה החום ענברי העמוק נוצר כולו בדוד ללא שימוש בשעורה כהה, תהליך היוצר טעם מתקתק ועשיר המשוחרר מהחספוס של שעורה קלויה. הגוף המלא מאוזן בטעם מעודן של כשות פירות הדר אצילי, המותיר בפה טעם קטיפתי ורך של הלתת. 9.5% אלכוהול.

סמואל אדמס – בוסטון לאגר

בירת לאגר ענברית בסגנון אירופאי המיוצרת מחומרי גלם איכותיים הנבחרים בקפידה. עשירה בארומה פרחונית של כשותית. נחשבת לאחת מחלוצות תעשיית בירות הבוטיק באמריקה. 4.9% אלכוהול.

סמואל אדמס – אוקטוברפסט

בירת לאגר עונתית. עשירה ובעלת צבע נחושת עמוק המיוצרת מתערובת של חמישה סוגי לתת בדרגות קליה שונות. בעלת טעם עשיר של לתת, קרמל וטופי, וזני כשות איכותיים התורמים מרירות עדינה ומאזנת. 5.4% אלכוהול.

סמואל אדמס – סאמר אייל

הבירה העונתית לקיץ של סמואל אדמס היא בירת חיטה קלילה וכיפית, לה מוסיפים בתהליך הבישול גרידה של קליפת לימון ותבלין מאוד מיוחד הנקרא זרעי גן עדן (Paradise seeds או Grains of paradise), זהו סוג של פלפל אפריקאי מיוחד בו השתמשו לתיבול בירות כבר מהמאה ה-13. 5.2% אלכוהול.

סמואל אדמס – ווינטר לאגר

הבירה העונתית לחורף של סמואל אדמס היא בירה עשירה בעלת צבע עמוק, המכילה שילוב של לתת שעורה וחיטה, ומתובלת בקינמון, ג'ינג'ר וקליפות הדרים. 5.8% אלכוהול.

סמואל אדמס – אימפריאל וויט

בירת חיטה מתובלת וחזקה במיוחד. הברומסטר של סמואל אדמס לקח את המתכון הקלאסי של בירת חיטה בלגית והכפיל את כמות הלתת והתיבול! הבירה שהתקבלה מפיצה זר של ארומות המאוזנות בשיעור אלכוהול של 10.3%! וגוף עשיר ומורכב המתפתח ככל שהבירה "נושמת", ממש כמו יין. 10.3% אלכוהול.

סמואל אדמס – אימפריאל סטאוט

מדובר בבירה כהה מאוד - כמעט אטומה, חזקה מאוד באלכוהול, העשויה מלפחות 7 סוגי לתת ומשעורה קלויה לא מולתתת. הבירה בעלת מרירות גבוהה במיוחד המאוזנת על ידי טעם מורכב, עשיר וסמיך המזכיר קפוצ'ינו או שוקולד מריר, בעלת גוף מלא עם רמת מיגוז נמוכה ביותר. 9.2% אלכוהול.

סמואל אדמס – בוסטון אייל

בירת אייל מיוחדת ועדינה בצבע ענברי-אדמדם, יוצרה לראשונה לכבוד פתיחת מפעל המבשלה בבוסטון ב-1988.  נחשבת לבירה מסוג Stock Ale – שם המרמז על שנהוג לאחסן אותה לאורך זמן במבשלה לפני הביקבוק כדי לעדן את המרקם. לבירה טעמים מורכבים של לתת ותבלון עשבוני של כשות. 4.8% אלכוהול.

סמואל אדמס – בלאק לאגר

בירת לאגר כהה מאוד בסגנון גרמני מסורתי מסדרת הברו-מאסטר קולקשן של המבשלה. בעלת גווני חום כהה ושחור וניחוחות בולטים של קליה. הסגנון הזה היה מאוד נפוץ באזור הצפון-מזרחי של גרמניה לפני כ-400 שנה, אבל כמעט ונעלם לאחר נפילת החומה. כיום הוא זוכה לפופולריות מחודשת ומיוצר במספר מבשלות גרמניות ומבשלות בוטיק אמריקאיות. 4.9% אלכוהול.