בירות מהעולם
לפבוורה

לפבוורה

מבשלת לפברב הממוקמת בכפר קוונאסט שבעמק הסן שבבלגיה, הוקמה בשנת 1876 על – ידי ז'ול לפברב איכר, יערן וברואמאסטר שראה צורך עז לספק בירה לפועלים המקומיים במחצבת האבן הגדולה הממוקמת שם.
מבשלת לפברב מייצרת קשת של סגנונות בירה החל מבירות פירות קלילות ומרעננות, דרך בירת החיטה המפורסמת בלאנש דה בריסל, ועד ההופוס דאבל IPA – בלגי יחודי ששינה את התפיסה העולמית על בירות בלגיות. בנוסף המבשלה היא בעלת הרישיון לבשל את בירות המנזר של פלורף.

היום הדור השישי של משפחת לפבר מנהל את המבשלה ושמור על המטרות אותם שמו לעצמם כל דורות המשפחה עוד מימיי ז'ול לפבר: יצור בירות בסגנון בלגי קלאסי ומודרני תוך שימוש בחומרי גלם הטובים ביותר, בחידושים הטכונלוגיים ושמירה על איכות הבירה.

לפבוורה – הופוס

הבירה מבושלת רק באביב בתהליך ארוך הנמשך כחודשיים. בעלת צבע זהוב עם ראש קצף לבן מבריק ויציב. 2 סוגי הכשות מעניקים לבירה ארומות פרחוניות וכן מרירות המאוזנת בצורה נפלאה עם המתיקות של הלתת. הסימות הארוכה של ההופוס נשארת בפה עד ששותים את הלגימה הבאה. עובר תסיסה שנייה בבקבוק. 8.3% אלכוהול.

לפבוורה – ניוטון

בירה בלגית קלאסית המכילה כ - 57% של תפוחים. בעלת צבע זהוב וארומה של תפוחים ירוקים. בירה קלילה ועדינה.  5.2% אלכוהול.

לפבוורה – קריק

אייל בלגי קלאסי המכיל כ - 52% דובדבנים. בעלת צבע אדמדם כהה וניחוח של דובדבנים. מתאימה כבירת קינוח.  5.2% אלכוהול.

לפבוורה – אפרסק

אייל בלגי קלאסי המכיל 57% אפרסקים. צבעו כתום כהה. מתאימה כבירת קינוח. 3.5% אלכהול.