בירות מהעולם
הואט

הואט

יבוא והפצה: ישראפרווינום

בית פייר הואט – Pierre Huet – הוא אחד מהבתים הותיקים והמכובדים ביותר בנורמנדי. שורשיי הדומיין באמצע המאה ה-19. האחוזה הפסטורלית ממוקמת בכפר קמברמר, בירת Pays d'Auge – ה AOC המובחר ביותר של נורמנדי.
הסיידר והקלבאדוס מבית הואט נחשבים למסורתיים מאוד. הליך הפקת הסיידר כולל יבוש התפוחים, סחיטה עדינה מאוד של חומר הגלם, השרייה ארוכה של מיץ התפוחים, תסיסה ספונטנית ושימוש במיכלי בטון. הסיידר של הואט מורכב מאוד ובעל אופי כפרי וייחודי לסיידר הצרפתי הקלאסי של נורמנדי.

הואט – סיידר ברוט

הסיידר Brut כשמו כן הוא - יבש. רמת המתיקות הנמוכה חושפת קשת טעמים רחבה ומעודנת. חוקי ה AOC אינם מאפשרים לסיידר להיות מבוקבק תחת תווית Pays d'Auge למרות שמקור חומר הגלם במטעי התפוחים של האזור. מסורת פוגשת חדשנות לפי הואט. 4.5% אלכוהול.

הואט – פאי ד'אוז'

סיידר ה Pays d'Auge עומד בקריטריונים של ה AOC. בעל רמת מתיקות האופיינית לסיידר של נורמנדי, בעל טעמים חזקים ותבלון עמוק. סיידר בסגנון מסורתי. עשיר בניחוחות וטעמים מקומיים. 4.5% אלכוהול.

הואט – פוארה (סיידר אגסים)

פוארה הינו שמו של סיידר האגסים הצרפתי (הידוע בכינויו "פרי" בבריטניה). הסיידר מפגין קשת של ריחות וטעמים קלים ורעננים, בעל חומציות גבוהה ביחס לסיידר התפוחים. סיידר רענן ופשוט המתאים כמו כפפה לקיץ הישראלי. 2% אלכוהול.