בירות מהעולם
ארדינגר

ארדינגר

יבוא והפצה: יד עסקים

מבשלת ארדינגר ממוקמת בעיירה ארדינג (גרמניה) והיא למעשה מבשלת בירות החיטה הגדולה ביותר בעולם.
לעיירה ארדינג יש פסטיבל בירה סתוי משלה – Erdinger Herbstfest – המתקיים בכל שנה מספר שבועות לפני פסטיבל "אוקטובר-פסט" שבמינכן. גם באירוע זה נלגמות כמויות אדירות של בירה בכוסות של ליטר.

ארדינגר – ללא אלכוהול

ארדינגר ללא אלכוהול (0.4%) היא בירת חיטה לכל דבר השומרת על מאפייני הז'אנר- על הגוף, הטעמים הפירותיים ועל ראש הקצף הלבן הנותן את השם לסגנון - וויסביר. בירה ללא אלכוהול מתאימה לשתייה בסיטואציות שונות: לפני נהיגה, באמצע העבודה, לנשים בהריון ובשילוב עם ספורט!

ארדינגר – בהירה

בירת חיטה איכותית כמיטב המסורת הבאווארית. תהליך הייצור כולל שתי תסיסות, כשהתסיסה השנייה נעשית בתוך הבקבוקים או החביות על פי השיטה המקובלת בייצור שמפנייה. העננות נוצרת על ידי העשרת שמרי הבירה. 5.3% אלכוהול.

ארדינגר – פיקנטוס

סגנון דאבל בוק - בה משתמשים בכמות כפולה של לתת חיטה ולתת שעורה כהים, העוברים אף הם תסיסה שנייה. הייחודיות של פיקנטוס היא שאיננה מתוקה כמו שאר מוצרי סגנון הדאבל בוק. בזמן המזיגה, יש לנענע את הבקבוק, פעולה זו תערבב את שאריות השמרים השקועים עם הבירה- שמרים אלו חיוניים לטעם ולארומה של הבירה. 7.3% אלכוהול.

ארדינגר – כהה

הגרסה הכהה של בירת החיטה הבווארית (מהעיר ארדינג) היא בירה מורכבת ומעודנת, בעלת גוף, קצף בגוון מוקה, איזון בין מתקתקות ומרירות עדינה וארומות של קלייה עדינה. 5.6% אלכוהול.