תוצאות חיפוש

נמצאו 28 בירות

גרולש

בירת לאגר בהירה, מרירה, יבשה ופופולרית מאוד בהולנד (שניה רק להיינקן במכירות). המותג התפרסם בעיקר בזכות בקבוקו המיוחד (450 מ"ל) עם הפקק המתהפך (Swing-top) שנכנס לשימוש ב-1897. אז זה לא היה חריג, אך כיום הבקבוק מהווה גימיק מצויין.  5% אלכוהול.

הולנדיה – אקסטרה סטרונג

בירת בלונד כהה חזקה במיוחד בעלת ריחות מתוקים של פירות בשלים ודגנים עם גוון אלכוהולי. טעם חזק עם גוף מוצק בעלת מרקם מלא. הטעם מתחיל עם שמרים ואלכוהול, אשר מייצר אופי, תוסס וחם. עם טעם אשר נשאר לאורך זמן. 12% אלכוהול.

הולנדיה – פרמיום

בירה קלה, המכילה כשות איכותית, לתת חיטה, לתת שעורה ומים מינרלים טבעיים. חלקה בעלת טעם מר המתבטא גם לאחר השתייה. בהירה עם ארומה מתוקה המזכירה תבואה ופרי הדר אשר ממשיך על החיך עם מרירות מתוקה של הכשות והשעורה. 5% אלכוהול.

הייניקן 0.0

החידוש האחרון מבית הייניקן - הייניקן 0.0 היא לאגר ללא אלכוהול שנרקח במתכון מיוחד בשביל טעם מאוזן וערך קלורי נמוך. 

היינקן

בירת לאגר בהירה קלאסית ובעלת שם עולמי מאחד מקונצרני הבירה הגדולים בעולם - בעל מניות גם בטמפו. לארץ מגיעה הבירה במיכלי ענק מהולנד ומבוקבקת כאן. 5% אלכוהול.

טילבורג – בראון אייל הולנדית

זוהי הבראון אייל ההולנדית היחידה, ונבדלת מהסגנון בהיותה מעט יותר יבשה ומרירה. ואף כי היא קלה לשתייה יש לגוף מעט יותר נוכחות. כיאה לקטגוריה, צבעה בגוונים של ענבר כהה ועמוק ועד חום. טעמים של פירות בשלים, טופי וקרמל, וסיומת של מאלט קלוי. 5% אלכוהול.

יופן – IPA

בירה יופן של מלחי הים הצפוני (הידועה גם כמוי נל) הנה בירת מלחים המכילה שפע של כשות, היוצרת מרירות עם הרבה גוונים פירותיים.  במאה ה-17 ייצרה הולנד את הגרסה שלה לבירת מלחים למען המושבות ההולנדיות באיי הודו המזרחית. בירת המלחים שבה לאירופה בזכות מהפכת מבשלות בירות הבוטיק האמריקאית. זהו סגנון הבירות הצומח כיום יותר מכל בארצות הברית.  6.5% אלכוהול.

יופן – קויט

בירה ללא כשות, המבושלת לפי מתכון מהמאה ה15. על פי טקס עתיק יומין המיריקה המצנפתית מהווה מרכיב חיוני. האגדה מספרת שכדי להימנע מתכונותיה הגורמות להזיות, רק מכשפות עירומות יכולות לקטוף את המיריקה המיצנפתית לאור ירח מלא. הטעם המתובל מורכב מאוד ומחליק בקלות על הלשון. בירה אדמדמה-חומה זו הנה גרסה מודרנית של בירה הארלם (הולנד). 8.5% אלכוהול.

יופן – שיפון

בירת שיפון בהירה. צבע ענברי, וטעם פירותי מריר. בירת יופן יעקובוס קרויה על שם כנסיית יעקובסקרק לשעבר. יופן לקחה את הכנסייה והפכה אותה למבשלת בירה.  הבירה פותחה בשנת 2011 לכבוד יובל המאה של הכנסייה. יעקובוס היה הקדוש המגן של עולי הרגל. במהלך עליותיהם לרגל, הם לנו בבתי הארחה. בתי הארחה אלו היו פטורים מתשלום מיסים כל עוד הם בישלו בירה עם שיפון. 5.5% אלכוהול.

לה טראפ – איזידור

הושקה ב-2009 לציון 125 שנים להקמת המנזר. הנוזל המוצלח הפך מיד לחלק מסל הבירות הטראפיסטיות וזכה להיקרא על שמו של הברומסטר הראשון משנת 1884- האח לאבר איזיד'ור. אייל חזקה בגוון ענברי, עם טעמים פירותיים בולטים ורמיזות לקרמל. המרירות המתונה שלה מגיעה מזן כשות מסוג פרל שהנזירים מגדלים בעצמם. 7.5% אלכוהול.