קרומבאכר!

מאת שחר הרץ | 16/02/2012

ברוב המחשבונים אין מספיק אפסים כדי לחשב את כמויות הבירה שמוכרות מבשלות הבירה הגדולות בגרמניה. זו אמנם כבר לא המדינה עם צריכת הבירה הגבוהה ביותר לנפש, אבל היא ככל הנראה עדיין המזוהה ביותר עם המשקה הזה.
חלק לא קטן מהבירות הגרמניות הן תוצרת של מבשלות קטנות, אזוריות ומסורתיות, אבל גרמניה היא גם בית לכמה מותגי בירה גדולים וחשובים, אשר חצו מזמן את גבולות המדינה והפכו לבינלאומיים.
בירות אלו נחשבות לבירות פרמיום, והמובילה את הקטגוריה הזו בגרמניה היא קרומבאכר.

האיזכור הראשון לקיום מבשלה בעיירה קרומבאכר הוא מ- 1803, אך הסיפור הרשמי מתחיל כבר ב- 1722.
באותה שנה, מפקח כריה בשם פרסניוס ערך חיפוש אחר מתכות יקרות למרגלות הרי רוטאר באזור יערות צפוף במערב גרמניה, אשר היה גם עשיר מאוד במעיינות מים.
בחיפושיו הוא מצא משהו שבדיעבד התברר כשווה ערך יותר מכל מתכת – את מעיין המים הזכים של קרומבאכר.
מים רכים אלו, עם כמות המינרלים העדינה שלהם, יחד עם שאר חומרי הגלם האיכותיים והמתכון השמור הם המרכיבים את הבירה של קרומבאכר ומהווים את הבסיס להצלחתה מאז ועד היום.

המבשלה הוקמה ע"י משפחת שאדברג בתחילת המאה ה-19 ועדיין מתופעלת ע"י דורות ההמשך של המשפחה עד היום, ואין להם כוונה לשנות זאת.

מבשלת קרומבאכר היא מהמובילות בגרמניה (מספר 2 בהיקפי המכירות), עם נפח יצור עצום קרוב לשש מיליון הקטוליטרים בשנה.
בירת הפילס של קרומבאכר (בירת הדגל שלה) מדורגת ראשונה בקטגורית בירות הפרמיום בגרמניה, והשליטה של המבשלה בשוק המקומי באה ביחד עם תהליך התרחבות גם ברמת היצוא, למרות השינויים הדרמטיים בשוק הבירה העולמי.

מה שעוזר לקרומבאכר לסלול את דרכה להצלחה אלו מוצרים איכותיים וחדשניים, השקעות מתמשכות בציוד משוכלל, מיתוג חזק ושותפויות עסקיות פוריות.

הבירות של קרומבאכר מיוצאות לכ- 50 מדינות ברחבי העולם, וגם אצלנו בארץ היא נמכרת כבר כשלוש שנים – בקצב שגדל בעקביות כל שנה.

אחד היתרונות הגדולים של קרומבאכר, לפחות בישראל, הוא שהבירות מגיעות גם בחביות של 11 ליטר, שזהו נפח חבית יחודי המאפשר גמישות רבה לנקודות מכירה בהן בירה לא נמזגת בכמויות גדולות, כגון מסעדות, בתי קפה ופאבים קטנים.

לישראל מיובאים מספר סוגים שונים של קרומבאכר:

קרומבאכר פילס – Krombacher Pils
בירת הדגל של המבשלה מיוצרת כבר משנת 1890.
מדובר בבירת פילס קלאסית, המובילה את הקטגוריה בגרמניה מבחינת מכירות.
המים הרכים של המעיין המקומי הם רכיב קריטי במתכון של בירה זו והם האחראים לעידון שלה.
לבירה ארומה פרחונית עשירה וטעימים של לתת פריך וכשות טרי, עם מרירות עדינה.
4.8% אלכוהול.


קרומבאכר חיטה – Krombacher Weizen
בירת חיטה בסגנון בווארי קלאסי, מיוצרת עם שמרי אייל המעניקים לה ארומה פירותית וטעם עשיר.
לא מסוננת כמיטב המסורת, ומכילה משקע של שמרים בכל בקבוק. בעלת מרקם קרמי ונעים.
מיוצרת משנת 2007, לאחר שבמבשלה הבינו שיש ביקוש רב לבירה בסגנון הזה, שאהוד במיוחד בבוואריה.
5.3% אלכוהול.


קרומבאכר דארק – Krombacher Dark
בירת לאגר כהה בצבע חום כהה המכילה מגוון לתתים קלויים המעניקים לה ארומות וטעמים מורכבים המזכירים קרמל, קקאו וקפה. לבירה טעם דומיננטי של לתת קלוי עם רמת מרירות נמוכה.
4.3% אלכוהול.


קרומבאכר פילס ללא אלכוהול – Krombacher Pils Alkoholfrei
גרסה לא אלכוהולית של בירת הפילס. זכתה במספר פרסים בקטגוריה שלה.
0.4% אלכוהול.

קרומבאכר חיטה ללא אלכוהול – Krombacher Weizen Alkoholfrei
גרסה לא אלכוהולית של בירת החיטה הלא מסוננת.
0.4% אלכוהול.